Actueel

Nieuws

Duurzamer wonen met de ASN Hypotheek Lokaal nieuws maandag 15 april 2019

Duurzamer wonen met de ASN Hypotheek

Bij ons valt er wat te kiezen, want we adviseren niet alleen hypotheken van onszelf. En goed nieuws; je kunt ook je ASN hypotheek bij ons krijgen! Met een aantrekkelijke rentekorting als je plannen hebt om je huis te verduurzamen.

De juiste hypotheek vinden, kan best een puzzel zijn. Want wat voor de één een goede hypotheek is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Daarom helpen we je graag met hypotheekadvies op maat. We adviseren daarbij niet alleen hypotheken van onszelf, maar ook van andere aanbieders. Zodat je de hypotheek krijgt die bij je past.

Behalve een SNS Hypotheek, kun je via ons hypotheken afsluiten van Aegon, Nationale Nederlanden, A.S.R., NIBC, Lloyds en BLG. Ook is de ASN Hypotheek met Duurzaam Wonen bij SNS verkrijgbaar. Heb je plannen om je huis te verduurzamen? Dan krijg je ook nog een aantrekkelijke rentekorting met deze hypotheek. Met deze variatie kunnen we de meeste mensen aan een  hypotheek helpen en hebben we altijd wel een scherpe rente. Met voorwaarden die aansluiten op je plannen.

Wil je verzekerd zijn van een goed hypotheekadvies? En heb je geen zin om zelf eindeloos te vergelijken tussen de verschillende aanbieders, voorwaarden en mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek op snsbank.nl/afspraak .

SNS Drachten, Markt 66
SNS Heerenveen, Wettertoer 6

Energieprijzen stijgen fors. Hoe houd je de rekening toch laag? Lokaal nieuws vrijdag 05 april 2019

Energieprijzen stijgen fors. Hoe houd je de rekening toch laag?

Het zal je niet zijn ontgaan: dit jaar gaat de energierekening flink omhoog. Gemiddeld met bijna € 350 per huishouden. Wat kun je doen om de schade te beperken?

De kostenstijging is veel groter dan verwacht. Dat komt omdat er oude cijfers zijn gebruikt voor de voorspelling, zo heeft het kabinet schoorvoetend toegegeven.

Einde prijsstijging niet in zicht

Waarschijnlijk is dit nog maar het begin van wat we in de toekomst kunnen verwachten. Er komt steeds meer druk om de klimaatdoelstellingen te halen. Ook dat kan de prijs van gas en elektriciteit verder opdrijven.

Besparen op je energierekening

Als je wilt besparen op je energiekosten, zul je zelf in actie moeten komen. Gelukkig zijn er daarvoor vaak voldoende mogelijkheden. De twee belangrijkste manieren om te bezuinigen zijn:

- Energiebesparende maatregelen treffen.
- Je gedrag veranderen.

Maatregelen treffen

Veel huizen in Nederland kunnen nog wel wat verduurzaming gebruiken. Door middel van isolatie, bijvoorbeeld. Of door het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductie-koken en het gebruik van andere slimme, besparende apparaten. Daarmee kun je honderden euro’s per jaar besparen. Ga je voor een nul-op-de-meterwoning? Dan loopt dat bedrag nog verder op.

Gedrag veranderen

Veel huishoudens kunnen ook besparen door hun energieconsumptie anders in te richten. Bijvoorbeeld door de verwarming niet hoog te laten staan als je boodschappen gaat doen. En door hem een uurtje voordat je naar bed gaat al uit te zetten. Maar ook door iets korter te douchen. Wist je dat dit een gemiddeld gezin ruim € 100 per jaar oplevert?

Meer informatie

Wil je meer weten over verduurzaming? Op onze website vind je interessante artikelen over het verduurzamen van jouw huis en de kosten en baten daarvan. Heb je specifieke vragen? Neem dan gerust eens contact met me op. Ik help je graag verder door je te informeren over subsidieregelingen en andere manieren om jouw duurzame huis te bekostigen.

Else Kuntz – de Vries ( else.kuntz-devries@sns.nl )
Roelof Wever ( roelof.wever@sns.nl )

SNS Drachten, Markt 66
SNS Heerenveen, Wettertoer 6

www.snsbank.nl

We adviseren niet alleen hypotheken van onszelf! Lokaal nieuws vrijdag 15 februari 2019

We adviseren niet alleen hypotheken van onszelf!

Natuurlijk wil je dat je de juiste keuze maakt als je een huis koopt. Niet alleen in het huis, maar ook in je hypotheek. Het is tenslotte één van de grootste uitgaven in je leven. Een verbintenis die je aangaat voor een lange tijd. Maar hoe zorg je dat je de juiste keus maakt? 

De juiste hypotheek vinden, kan best een puzzel zijn. Want wat voor de één een goede hypotheek is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Dat hangt af van je situatie en wensen. Daarom helpen we je graag met hypotheekadvies op maat. We adviseren daarbij niet alleen hypotheken van onzelf, maar ook van andere aanbieders, zoals een hypotheek van Aegon, Nationale Nederlanden, A.S.R. of BLG. 

Wil jij ook verzekerd zijn van een goed hypotheekadvies? 

En heb je geen zin om zelf eindeloos te vergelijken tussen de verschillende aanbieders, alle voorwaarden en mogelijkheden? Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Loop binnen in één van onze filialen, Markt 66 in Drachten of Wettertoer 6 in Heerenveen. 

Goed om te weten: ons advies is 100% onafhankelijk. We krijgen hiervoor geen provisie van de verschillende aanbieders. We rekenen alleen een gebruikelijke vergoeding voor het hypotheekadvies, zoals je die overal betaalt.

SNS Drachten, Markt 66

SNS Heerenveen, Wettertoer 6

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Heerenveen.

Aanmelden