Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Voor welk type vloer kies jij?

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Je kent het misschien wel, je hebt net een nieuwbouwhuis gekocht en nu moet je ineens enorm veel beslissingen nemen. Je moet kiezen wat voor vloer je wilt, moet kiezen in wat voor stijl je het huis in wilt richten en moet kiezen wat voor kleurtje je op de muur wil. In dit blog leggen we de verschillende keuzes qua vloer aan je voor en hopen we het wat makkelijker voor je te maken om de keuze te maken welke vloer bij jouw huis past.

Welke soorten vloeren zijn er?

Er zijn tegenwoordig enorm veel keuzes op het gebied van vloeren. Je kan kiezen voor een ouderwetse laminaatvloer, maar tegenwoordig heb je ook allemaal vloeren met een extrinsiek patroon. Het is maar net welk type vloer het meest bij jou past en welke het beste bij je interieur aansluit. Hou je van robuust, kleurrijk of heb je liever een rustige vloer? Lees verder en kom erachter welke vloer aansluit bij jouw voorkeuren!

De trend van nu

Een visgraat vloer wordt tegenwoordig steeds populairder en wordt gekenmerkt door haar schuin lopende patroon. Een visgraatvloer zorgt voor veel dynamiek in de woonkamer, slaapkamer of in de keuken. De visgraatvloer is er in vele kleuren, soorten hout en lengtes wat maakt dat je met een visgraatvloer je huis helemaal eigen kunt maken. Naast dat het zorgt voor een dynamische uitstraling, is een viggraatvloer ook nog eens goed te combineren met vloerverarming!

Ga je voor strak?

Een betonvloer is de laatste tijd ook helemaal hip. Het zorgt voor een strakke uitstraling en laat je huis er clean uitzien. Een betonvloer is een sterke vloer die goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming waardoor je in de winter geen koude voeten zult hebben! Een betonvloer ligt qua prijs wel wat hoger dan een visgraatvloer omdat er veel meer werk zit in het storten van de vloer. Het beton heeft een bepaalde droogtijd, moet gevlinderd worden en moet vervolgens nog meer drogen. Het duurt dus wel even voordat je een gevlinderde betonvloer hebt, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Kies je voor oud en vertrouwd?

De laminaatvloer is in vele huizen nog steeds favoriet. Het is makkelijk te leggen, is goed te onderhouden en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. De voordelen van deze praktische vloer is bij velen bekend, wat maakt dat men snel voor een laminaatvloer zal kiest. Daarnaast is de laminaatvloer een van de goedkoopste opties als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Een belangrijke factor om mee te nemen in je aankoopbeslissing!

Hoeveel betaal ik voor een vloer?

De kosten van de voorgaande drie soorten vloeren liggen ver uit elkaar en hangen af van verschillende factoren. Zo speelt de oppervlakte een grote rol, maar moet je ook goed kijken bij welk bedrijf je het goedkoopst uit bent voor de beste kwaliteit. Er is online veel informatie te vinden over de prijs van laminaat, gietvloer prijzen en de kosten van een visgraatvloer. Op die manier kan je goed vergelijken wat de verschillende kosten zijn van de verschillende soorten vloeren. Probeer niet alleen in de regio van Friesland op zoek te gaan naar een vloer, verruim je blik! In het midden en Zuiden van Nederland zijn ook geweldige vloerenleveranciers. Verleg je grenzen zodat je uiteindelijk de vloer vindt die volledig bij je past!

 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Heerenveen.

Aanmelden